Pikkujoulut Halkian Työväentalolla 11.12.2011

 

 

Perheiden yhteinen pikkujoulu Halkian Työväentalolla 16.12.2012

 

Lumisateinen ja tuiskuinen sääkään ei pelottanut pikku-joulu yleisöä saapumasta viettämään perheiden yhteisiä perinteisiä tonttujuhlia Halkian työväentalolle sunnuntaina 16.12. illansuussa. Järjestäjinä toimivat HALKIAN ALKU sekä muutkin talolla toimivat järjestöt. Salin täyteinen yleisö noin runsaat sata henkilöä etsi istumapaikkoja ja todettiin, että kyllä sopu tilaa antaa.

Emännät olivat jo hyvissä ajoin päivällä alkaneet keittää riisipuuroa ja rusinasoppaa niin, että yleisön saapuessa paikalle voitiin yhteisesti laulaa Tuomon säestämänä ja Päivin johdattelemana “on kattilat täynnä puuroo” ja muitakin perinteisiä kauniita joululauluja. Matti toivotti yleisön tervetulleeksi tilaisuuteen ja kertoili perinteisten pikku-joulujen järjestelyistä. Puuro ja soppa maistui yleisölle niin, että suuret kattilat tyhjenivät. Joulupuuron syönnin jälkeen oli pientä ohjelmaa mm. jalkapallopojat esittelivät pallon käsittely taitojaan. Kesän sarjapelien perusteella palkintoina jaettiin komiat patsaat eri ikäluokkien “tsemppareille”raikuvien suosionosoitusten myötä. Yhteislaulun aikana emännät ehtivät kattaa kahvi ja mehutarjoilut valmiiksi, tottakai pöydässä oli myöskin joulutorttuja ja pipareita tarjolla jotka tekivätkin hyvin kauppansa. Kellon lähennellessä seitsemää sähkövalot sammuivat salista siten, että jäi vain elävät kynttilät palamaan pöytiin ja sähkökynttilät joulukuuseen ja yleisö valmistautui laulamaan pukille “joulupukki, joulupukki valkoparta vanha ukki” vaikkakin tämä pukki vaikutti melko nuorekkaalta ja toimeliaalta. Porolla ja pulkalla kertoi Lapista lähteneensä. Pukki apulaisineen jakoi kaikille lapsille nimettömän paketin. Lopuksi kaikki yhteisesti lauloimme JOULUPUKILLE kiitoslaulun ja toivotimme pukin ensi vuonna jälleen.

Pukin lähdettyä vanhempi väki toivoi, että ensi vuonna järjestämme saman laiset vanhanajan kuusijuhlat jossa jokaisen mieliin tulee väistämättä omat lapsuusajan yhteiset joulut.

Mukana ollut tyytyväinen Pikku-joulun juhlija.